Time2Detox - Köp dina Aleppotvålar här

Aleppotvål

Köp dina Aleppotvålar här

En äkta Aleppotvål kombinerar olivoljans mildhet med lagerbärsoljans välgörande egenskaper och blir en livslång vän. Denna tvål är certifierad och är av högsta kvalitet och skall inte förväxlas med billigare kopior av Aleppotvålar.

 

Aleppotvålens egenskaper

Generellt kan sägas att ju mer lagerbärsolja desto mer välgörande vid problemhud. Vid normal hud är tvålarna med lägre innehåll av lagerbärsolja lika välgörande De traditionella fasta tvålarna innehåller olivolja med 4 %, 12 %, 20 % eller 30 % lagerbärsolja och är på 200g. Aleppotvålen innehåller enbart naturlig olivolja, lagerbärsolja samt vatten. ( eco cert).

- De traditionella 200 g tvålarna är mycket vårdande och passar även bra för torr och känslig hud.
- Den höga kvalitén och dess renhet gör även tvålarna lämplig som babytvål.
- Tvålarna kan användas som både kropp och ansiktstvål.
- Tvålarna fungerar utmärkt som sminkborttagning.
- Det har visats att tvålen med olivolja och 12 % lagerbärsolja eller mer är en utmärkt tvål för tonårshy (Acne).
- Den fungerar även mycket bra som schampo, samt raktvål.
- På grund av lagerbärsoljans antiseptiska, återfettande samt milda egenskaper är tvålen även en utmärkt intimtvål.
- De fina oljorna från tvålarna kan också användas som hårvax.
- Den flytande tvålen natural med 20% lagerbärsolja kan med fördel användas som sminkborttagning.
- Tvålarna kan även användas för fläckborttagning på kläder (fettfläckar). 
- Tvål med hög andel lagerbärsolja (minst 20%) kan med fördel användas vid insektsbett. Gnid med en fuktad tvål direkt på bettet och låt sitta kvar. (klådan förvinner snabbt).
- Till sist kan nämnas att tvålarna även löddrar i saltvatten.


Tvålarna innehåller enbart oljor av mycket hög kvalité. Så den tvål du håller i din hand är inte vilken tvål som helst utan även ett mångtusenårigt hantverk som var ytterst nära att försvinna pga. konflikten i Syrien. Vi är därför också glada att vi kan bistå i att bevara detta fina hantverk
-Det finns en anledning till att man aldrig byter tvål efter att ha provat en äkta Aleppo tvål! 

 

Aleppotvålens Historia

Aleppotvålen sägs vara alla hårda tvålars moder. Det finns en flertusenårig historia i tillverkning av tvålen. Den utvecklades ursprungligen i Aleppo som var en fästningsstad i Syrien. På 1100 talet tog korsriddarna med sig tvål från Aleppo till Marseille, vilket gjorde att tvålen spreds vidare ut i Europa. Än idag tillverkas tvålen efter samma metoder och tillåts mogna i 8-12 månader innan färdig produkt.

 

Tillverkningen av Aleppotvålar

Den rena olivoljan hälls ned i stora traditionella kärl med vatten och soda. Oljan ombildas sedan långsamt i den klassiska förtvålningsprocessen. Efter upphettning till 200 grader och flera filtreringar tillsätts rätt mängd lagerbärsrolja som utvinns från lagerbären och tvålblocken får stelna och kallna. Sedan skärs tvålblocken ut för hand och får torka i 8-12 månader. Allting övervakas och styrs av de skickliga ”soapmasters” som följer den gamla traditionen och för hantverket vidare. Till sist stämplas de med ett äkthetssigill från resp. tillverkare.

Denna tvål är tillverkad enligt de gamla traditionerna från Aleppo (Syrien) av två certifierade soapmasters som under dramatiska former lyckats fly från kriget i Syrien till Tunisien. De innehåller enbart oljor av mycket hög kvalité. Så den tvål du håller i din hand är inte vilken tvål som helst utan även ett mångtusenårigt hantverk och tillverkningen sker idag i Tunisien De fasta tvålarna finns med 4%,12%, 20% samt 30% lagerbärsolja och är på 200g.